Audiministeriä ei Satakunnan lentoliikenne kiinnosta

Lähettänyt sampsa Ma, 15/08/2022 - 08:31

Meillä on Satakunnasta yksi vaikutusvaltaiseksi kehuttu ministeri (SDP). Hänellä on kyyti Porin ja Helsingin välillä ministeriaudin takapenkillä milloin haluaa. Lentoliikenne Satakuntaan tuskin aiheuttaa päänvaivaa.

Toisin on alueen elinkeinoelämän. Lentoliikenteen loppuminen aiheuttaisi monen yrityksen työntekijöiden siirtymisen pääkaupunkiseudulle ja vaikeuttaisi alueelle tehtäviä uusia investointeja.

Henkilökohtaisena protestina pyöräilin Porista Helsinkiin eduskuntaryhmän kokoukseen, kun lentoliikenne edellisen kerran loppui. Hieman myöhästyin kokouksesta.

Porissa olemme jälleen päätöksenteon äärellä. Jatkammeko ostopalvelua vaiko emme? Vaakalaudalla on paitsi elinkeinoelämän, myös ilmailuopiston lentäjien ja Winnovan mekaanikkojen koulutus. Fakta on, että lentokenttä suljetaan, jos reittilentoja ei ole.

Muita maakuntalentoja tukee valtio – siis nykyinen SDP-vetoinen hallitus, pääministerinä Sanna Marin (SDP), liikenneministerinä Timo Harakka (SDP) ja yhtenä jäsenenä porilainen Krista Kiuru (SDP). Porin lennoille on ilmoitettu kylmästi, että meitä kohdellaan eri tavalla.

Jyväskylästä junamatka Helsinkiin kestää lähes minuutilleen yhtä kauan kuin Porista. Hallitus tukee Jyväskylän lentoja miljoonilla – Pori maksaa miljoonia.

Alueen edunvalvojat - ennen kaikkea hallituspuolueita edustavat – ovat epäonnistuneet tehtävissään. Vilpittömästi toivon, että tähän tulee muutos ja Satakunta saa yhdenvertaisen kohtelun muiden alueiden kanssa.