SK mielipide: Jotain rajaa!

Lähettänyt sampsa Ma, 25/03/2019 - 10:12

Minun piti kirjoittaa nelikaistaisesta valtatie kasista, raideliikenteestä, Satakunnan elinvoimasta ja Porin yliopistokeskuksesta. Kaikista olisi sanottavaa, mutta niistä olen jo sanonut ja tulen sanomaan.

Yllä sanottuja ajaa moni muukin ja vaikutusvalta ratkaisee, miten asiat toteutuvat. Näitä hoidetaan järjellä, mutta tänään politiikka meni tunteen puolelle.

Eduskuntavaaliehdokkaiden kimppuun on toistuvasti hyökätty väkivaltaisesti. Tätäkö on nykysuomi?

Kaikki politiikkaan ryhtyvät asettavat itsensä likoon halusta parantaa maailmaa. Jokainen tietää, että törkyä tulee kadulla ja somessa. Osansa saavat myös ehdokkaiden läheiset.

Kansanedustajana jouduin asentamaan kotiini kamerat, mutta nyt myös ehdokkaiden fyysinen koskemattomuus on uhattuna. Jotain rajaa!

Arvostan ihan jokaista ehdokasta puolueesta riippumatta niin kauan kuin keinot ja kehotukset ovat demokraattisia. Se, että perussuomalaisten vaalivideot ja heitä lähellä järjestöt rikkovat kaikki rajat, ei ansaitse arvostusta.

Minäkin haluan parantaa maailmaa ja satakuntaisten elämää, mutta minun läpimenoni eduskuntaan on toisarvoista verrattuna siihen, että demokratia toimii ja sitä voi harrastaa turvallisesti turvallisessa Suomessa. Nyt näyttää siltä, että demokratian uhka ei todellakaan tule maahanmuutosta vaan paljon lähempää.

Sampsa Kataja
asianajaja, Pori
eduskuntavaaliehdokas (kok)