SK mielipide: Luottamus ihmiseen jakaa puolueet

Lähettänyt sampsa Ke, 10/04/2019 - 15:10

Suomalaisiin pitää luottaa. Me emme tarvitse valtiota tai ketään muutakaan holhoamaan ja tietämään paremmin.

 

Minä luotan ihmiseen. Luotan siihen, että ihminen osaa ajatella itse, pyrkii parhaaseensa ja haluaa jakaa ympärilleen hyvää.

Luotan siihen, että ihminen haluaa pitää huolta myös heistä, jotka eivät siihen itse kykene. Ihminen on hyvä, mutta pakolla hyväänkin suhtaudutaan epäluuloisesti.

Suomalainen kyllä tietää, että työstä pitää saada kunnon korvaus. Ahkeruus ja työteliäisyys on parempi kuin mitäänsanomaton joutilaisuus. Olemme jokainen tähän valmiit ja saamme edellyttää sitä muiltakin.

Yhteys luontoon ja ympäristöön on rakennettu kiinni suomalaiseen sieluun. Meitä on turha tulla syyllistämään siitä, että poltamme saunan pesässä puita. Tiedämme paremmin.

Perheemme ovat meille rakkaita. Vanhempamme, lapsemme, nykyisemme ja exämmekin. Olisiko aika ymmärtää, että jokainen tietää ihan itse, mikä on hänelle ja läheisilleen parasta.

Vaalikentillä olen kuullut liikaa puhetta siitä, miten työpaikoilla ei osata päättää omista asioista. Olen kuullut, kuinka valtion pitää määrätä siitä, miten käytämme kulkuneuvoja tai mitä ravintoa syömme ja mikä on oikea perhemalli.

Suomalaisten pitää palauttaa luottamus ihmiseen. Välittämistä itsestä ja muista ei pidä ulkoistaa yhteiskunnalle. Tässä puolueiden linjat eroavat toisistaan.

 

Sampsa Kataja
asianajaja, Pori
eduskuntavaaliehdokas, kok