Kallon loistava näytelmä

Lähettänyt sampsa Su, 09/12/2018 - 14:56

Kun syöksyvirtaus iski Sonisphereen, purjehdimme lasteni kanssa Kallon edustalla. Kun kiinalainen vieraani liukastui mereen hyvässä aallokossa, pelästyin tosissani. Latvian presidentin kanssa keksimme, että kielissämme on yhteinen sana - Kallossa riemukkaasti huudahdettu: ”Laiva!”

Meillä porilaisilla on vahva tunneside Kalloon. Vaikka poliisi tiedotti Tapani-myrskyn aikana, ettei pengertielle ole asiaa, Kalloon oli päästävä. Autojono alkoi jo kaukaa mantereelta.

Merikartoissa Kallon loisto on Kallon loisto. Se ei ole kahvila eikä pursiseuran sauna. Taannoin saunaa lämmittäessäni jutustelin kahvilayrittäjän kanssa. Ihmettelin vaivaantuneisuutta, kun hehkutin yhteistyömahdollisuuksia. En ihmettele enää.

On hauska söhäistä muurahaispesää, kun siinä ei itse istu. Somessa se on helppoa ja huoletonta. Markkinointiin some on ylivoimainen väline ja nykyisin se ruokkii myös perinteistä mediaa. Someraivo on hyvä herättäjä.

BSF ei ole herrakerho, vaan Suomen vanhin urheiluseura. Seura on järjestänyt Porissa lukuisia arvokisoja ja tuonut kaupunkiimme maailmanmestaruuksia. Ensi kesänä BSF isännöi purjehduksen EM-kisoja Yyterissä.

Juniorityö ja kisajärjestelyt nielevät varoja. Yksi tulonlähde voisi olla loiston saunan vuokraaminen ja ravintolatoiminnan virkistäminen. Lusikat soppaan ja rohkeasti rokalle.

Olen iloinen, että Kallosta saa nyt kahvia ja jäätelöä. Uusi lasipaviljonki on tyylikäs ja houkuttelee paikalle sokerisiakin myrskybongareita. Uusi nimikään ei paviljonkia pahentaisi. Vielä kun vesibussille ja vierasveneille saisi paremmat laiturit.

Innovatiivisuuttakin voisi kokeilla. Somea voi käyttää muuhunkin kuin riehumiseen. Metsoloistakin tutussa Sappeen hiihtokeskuksessa myytiin 17.500 kausikorttia, kun asioita ajateltiin uudella tavalla uudessa ajassa. 

Kallossa uuden rakentamisen voisi aloittaa tutkailemalla peilikuvaa lasipaviljongin seinästä. Tämä koskee ihan kaikkia osapuolia.

Myrsky Kallon kahvikupissa laantuu ja maaperäkin on pian otollinen uudistuksille. Laiturien ruoppausmassan voisi nostaa uuden kääntöympyrän ja parkkipaikan alustaksi. Tervejalkaisen ei tarvitse pöristellä purjeveneiden seassa eikä kahvilan pihapiirissä. Mitään muuta ongelmaahan Kallossa ei ole.

Matkailussakin tarjonta luo kysyntää, kaikille. Yyterissä yrittäjät vetävät jo yhtä köyttä.

Purjehdusleirillä opetin solmujen tekoa. Se on helppoa, mutta solmut pitää osata myös avata.